BLIV PILOT

Hvad er ultralet flyvning?

Ultralet flyvning i Danmark er i rivende udvikling, og vi oplever en stor tilstrømning af nye medlemmer i Herning Ultralet Flyveklub. Der er sket en stor udvikling af flyene samt af mere gunstige Europæiske regler, der gør ultralet flyvning til en interessant sportsgren for fly-interesserede i alle aldre.

Vi har et skolefly, der bruges til uddannelse af vores nye kommende piloter.

Vores fly er lette at håndtere og billige i drift. De har en max vægt på 450 kg og er utrolig velflyvende. Der er plads til 2 personer i flyene.

I Herning Ultralet Flyveklub har vi tre klubfly, der kan lejes på timebasis af klubbens medlemmer til lave priser.

Som pilot i klubben har du også mulighed for at leje vores rejsefly. Du kan f.eks. flyve til Berlin med overnatning og opleve byens rige kultur. Der er plads til en kammerat, kæresten eller konen og en let oppakning ombord. Sådan en tur vil tage 3 timer og 45 minutters flyvetid, fra du tager af på Herning Lufthavn, til du lander nede i Berlin.  Vores rejsefly er også velegnede til hurtigt at komme rundt i det danske sommerland. Rejseflyet har brændstof til ca. 8 timers flyvning, og du bestemmer selv din rute.

Hvor meget koster det at flyve ultralet fly?

Vi har ganske fornuftige priser på udlejning af vores klubfly. Klubben lægger vægt på, at det er økonomisk muligt for alle medlemmer at deltage i denne interesse for luftsport.

FlyICP SavannahJet Fox 97CTSW
FlytypeSkoleflyRundflyvning/rejseflyRejsefly
Timepris475 kr.525 kr.575 kr.
Timepris skoling med instruktør725 kr.775 kr.825 kr.
Flykontingent halvårligt500 kr.500 kr.500 kr.

Herning UL Klub har siden 1984 fløjet ultralet flyvning på Herning Lufthavn. Der er gennem årene samlet en stor mængde viden omkring ultralette fly –  lige fra uddannelse af vores piloter til service og vedligeholdelse af flyene.

Vi har i klubben faste materieldage, hvor klubbens medlemmer kan deltage i vedligeholdelse af flyene. For mange af medlemmerne er dette en rigtig spændende del af klublivet. Det er ikke et krav for medlemmerne at deltage i vedligeholdelse af flyene.

Hvad koster et ultralet certifikat?

Certifikat prisliste 2022 Pris kr.
Medlemskab, 1 år, inkl. indskudHerning UL/DULFU2.250
– Herefter årligtHerning UL/DULFU1.200
MedicalFlyvelæge2.000
ElevhåndbogHerning UL300
20 timers skoleflyvningHerning UL14.500
FlykontingentHerning UL500
PPL(a) teoriMidtjysk Flyveskole2.900
Radiocertifikat – danskMidtjysk Flyveskole1.900
Skolekort, starter og landingerHerning Lufthavn1000
Teoriprøver/radio gebyrTBST6.335
Udstedelse radiocertifikatTBST635
Udstedelse pilotcertifikatTBST665
Skill testDULFU600
Samlet pris*33.585

*Der kan kræves ekstra skoleflyvningstimer, hvis dette bedømmes nødvendigt af uddannelseschefen. Start og landingsøvelser uden for Herning Lufthavn er ikke medregnet.

Der betales løbende gennem uddannelsen for skoling og teoriundervisning.

Hvilke krav er der for at blive ultralet pilot?

For at flyve som pilot på et ultralet fly, skal du have et gyldigt certifikat.

Du kan få dit certifikat, når du fylder 17 år. 

Vi har i Herning Ultralet Flyveklub vores egen flyveskole og kan
uddanne dig til ultralet pilot. Teoriundervisning og erhvervelse af radiocertifikat foretages hos Midtjysk Flyveskole.

Du skal inden start have foretaget en helbredsgodkendelse hos en flyvelæge. Det er lidt i stil med en godkendelse til et bilkørekort, dog med hjerte EKG-måling. Det tilrådes at du tager til lægetjek, inden du starter din uddannelse. Du får et certifikat på denne helbredsgodkendelse. Vi kalder det en Medical Class 2/LAPL.

Hvordan starter man med at flyve ultralet fly?

I Herning UL Klub er du altid velkommen til bare at kigge forbi. Den letteste måde at starte i klubben på er at møde op i klubhuset. Vi er normalt i klubhuset på Skinderholmvej 7B, 7400 Herning alle søndage fra kl. 09:00. Der er altid kaffe og brød, og vi vil med glæde vise dig rund i hangaren og klublokalerne.

Du kan også booke dig en introtur med en af vores instruktører. Derefter er det bare at møde op på Skinderholmvej 7B, og se om ultralet flyvning er en sportsgren for dig.

Er du nyt medlem i klubben?

Vi forsøger i Herning Ultralet Flyveklub altid at tage godt imod vores nye medlemmer. Du er som nyt medlem altid velkommen til at deltage på lige fod i flyvning og klubaktiviteter. Vi holder en del aktiviteter i løbet af foråret og sommeren.

Fast aktivitetsdage, forår/sommer:

Søndage kl 09:00 Herning Ultralet Flyveklub, Klubhuset Morgenkaffe, flyvning
Hver 1. torsdag i måneden kl 18:30 Herning Ultralet Flyveklub, Klubhuset Grill og temaaften

Torsdagene er vores emneaften, her kan der ske lidt af hvert. Det kan være undervisning og materieldage med olieskift på flyene. Planlægning af klubture med forberedelse af rute og flyveplan. Vi starter med at fyre op for grillen og drikker sikkert også en fyraftensøl.

Onsdagene bliver slået op på vores Facebook gruppe: ”Herning Ultralet Flyveklub” med dagens emne og eventuel tilmelding.

Instruktører

Michael Fogh

23840984

Bent Pedersen

23274333